Få hjelp til å skrive en god søknad – Be om veiledning!
Vi i LNU tilbyr veiledning til deg som skal søke på våre støtteordninger. Det betyr at dere kan få konkrete tilbakemeldinger på hva som eventuelt kan forbedres med søknaden deres.
Vi ser at de som ber om veiledning, og bruker tilbakemeldingene, oftere får søknaden godkjent.Veiledning kan gjøres i flere stadier av søknadsskrivingen:
når dere bare har en idé
når dere smått har begynt å skrive søknaden
når dere har skrevet ferdig søknaden.
Hvis dere ønsker veiledning er det viktig at dere tar kontakt med saksbehandler før søknaden sendes inn. Saksbehandler kan nås på e-post, telefon eller melding gjennom søknadsportalen.
For å få tilbakemelding på søknadsutkastet gjør dere følgende
Opprett søknaden i søknadsportalen
Fyll ut søknaden og lagre den, IKKE send den inn
Ta kontakt med saksbehandler og si at du ønsker veiledning
Etter at saksbehandler har gitt tilbakemelding endrer du på det som eventuelt bør endres.
Send inn søknaden før søknadsfristen går ut
Ta kontakt senest 10 arbeidsdager før søknadsfristen. Søknadsutkast som kommer inn etter det kan vi dessverre ikke garantere at vi kan gi tilbakemelding på.
Husk å sende inn søknaden gjennom søknadsportalen før søknadsfristen går ut.
Noen gode tips til søknadsskrivingen
Start med å lese gjennom retningslinjene til støtteordningen for å finne ut om støtteordningen er passende til deres prosjekt.
Se gjennom hele søknadsskjemaet før dere starter å skrive, så vet dere hva dere skal svare på.
Les spørsmålene godt og svar på det spørsmålene etterspør. Les hjelpetekstene til spørsmålene. De gir deg blant annet informasjon om hva som er ikke er tillat.
Tenk på at de som leser søknaden ikke kjenner til organisasjonen eller prosjektet, forklar derfor prosjektet slik at alle som leser søknaden forstår hva prosjektet handler om. Få en venn til å lese igjennom.
Ta kontakt med saksbehandler hvis det er noe du lurer på.
Angående bruk av kunstig intelligens (KI) i utforming av søknad:
Vi mottar stadig flere søknader som er laget ved hjelp av KI som mangler faktisk innhold. KI kan brukes til å gi dere ideer om hvordan dere kan gjennomføre noe, for eksempel oppsett på et seminar. Men, dere må selv tilpasse ideene fra KI til bruk i deres eget prosjekt, og dere må selv forklare hva dere ønsker å gjøre, og hvorfor dere ønsker å gjøre dette.
For veiledning, ta kontakt med en av våre saksbehandlere